Om oss

Hemlösa Katter Kalmar, HKK, startade 2005 som en lokalavdelning till Kattkommando Syd men beslutade 2021 att inleda resan mot att bli en självständig och fristående förening. Vi är en ideell förening som främst hjälper hemlösa och oönskade katter till veterinärvård och hem. HKK arbetar enligt no kill-policy, det innebär att inga katter avlivas, såvida de inte är så svårt sjuka eller skadade att det inte finns någon behandling som kan hjälpa dem till ett värdigt liv.

Vi omplacerar ca 200 katter till nya permanenthem varje år och under rekordåret 2020 omplacerades hela 271 katter varav 140 var kattungar.

Totalt sett är det tusentals katter som har fått hjälp sedan föreningens start, och det bara i södra delen av Region Kalmar Län. Det finns med andra ord väldigt många katter som behöver vår hjälp.

Hemlösa katter Kalmar är en ideell förening som arbetar för att hjälpa och skydda hemlösa katter i Kalmar med omnejd. Föreningens vision är att skapa en värld där alla katter har ett kärleksfullt hem att kalla sitt eget. För att uppnå detta mål arbetar föreningen för att minska antalet hemlösa katter genom att kastrera alla katter som tas omhand samt ge rådgivning till djurägare om ansvarsfull djurhållning. Vi tar hand om sjuka, skadade och övergivna katter och ger dem kärlek och vård tills de hittar ett permanent hem. Föreningen tar också ansvar för att bekämpa vanliga kattsjukdomar som kattsnuva, klamydia och kattpest. Hemlösa Katter Kalmar arbetar för att göra en positiv skillnad i katternas liv och för att förändra världen till en bättre plats för alla katter.

Varukorg
Rulla till toppen